diumenge, 23 de novembre del 2008

"Gluehwein" i "Feuerzangenbowle"

Fa uns dies la Heike ens va enviar un correu on deia:

"és hora d'entrenar-nos pel fosc, fred i llarg hivern canadenc, proposo que vingueu a casa a posar-vos en forma a la menar tradicional alemana: amb "Gluehwein" i "Feuerzangenbowle".

Al principi em vaig espantar una mica, semblava que ens proposava fer una sèrie d'exercicis extenuants. Per sort, una ullada ràpida a la wikipedia em va treure dubtes. La seva recepta per combatre l'hivern consistia en la ingestió de begudes alcohòliques calentes.
En concret, Gluehwein és una beguda que es prepara a base de vi negre amb espècies i una mica de fruita (taronja bàsicament) i que es calenta a foc lent.

Un cop beguts uns quants gotets d'aquest vi calent es passa a la següent fase: Feuerzangenbowle. Es parteix de la beguda anterior però a sobre l'olla es posa un con de sucre (el con no toca el líquid, s'enganxa a la vora de l'olla). Sobre aquest con de sucre es va tirant gotets de rom. Després de cada gotet es crema el rom de forma que el sucre es caramelitza i cau al vi calent de sota. Quan tot el con s'ha desfet ja està tot a punt per veure.

No sóc ningú per jutjar el gust de la beguda però el ritual que s'ha de seguir per preparar-ho tot va ser apassionant i (com podeu veure a la foto) força espectacular. Vaja una mica com un rom cremat preparat a casa.


P.S: Les fotos de la nevada arribaran, una mica de paciència

1 comentari:

Anònim ha dit...

no vareu cremar les cortines????