dilluns, 30 de juny del 2008

Racoons strike again!

Al principi del blog us vam parlar dels nostres veïns óssos rentadors/mapaches/racoons però la prova visual de la seva existència era bastant deplorable (més d'un/a preguntava si no era pas un gat).

Bé, doncs les habilitats culinàries de la Marta han convençut a una parella (mare i fill/a probablement) dels avantatges d'instal·lar-se al pati del darrera de casa nostra (és com una mini terrasseta privada del nostre apartament). La olor és tant irresistible que si deixes la porta oberta (i hi poses algunes sobres) no dubten a entrar a xafardejar. Mireu les fotos:

De totes maneres, cal dir que aquí els consideren més aviat una plaga que una altra cosa perquè destrossen jardins, trenquen brosses,... Però per nosaltres encara és una novetat i ens fa molta gràcia veure'ls.

dissabte, 28 de juny del 2008

Videogames live

(dedicat als meus ex-companys de despatx "normals", ells ja m'entenen, que haguessin disfrutat moltíssim aquí )

A la nit vam assistir a un concert a l'aire lliure ben especial. Era un concert de la gira VideoGamesLive , organitzada per dos dels màxim compositors de música per videojocs.


El concert consistia en què una orquestra tocava en directe la música d'alguns dels videojocs més populars mentre per la pantalla es projectaven imatges dels videojocs que s'interpretaven.


Costa de descriure amb paraules les sensacions que es tenien durant el concert i les fotos que us adjunto són bastant lamentables però si aneu a la plana web de l'acte (o al youtube o semblants) us podreu fer una idea millor de l'espectacle.


Nosaltres vam disfrutar molt i a la plaça es palpava l'emoció cada cop que s'interpretava algun dels grans clàssics.

Per cert, els addictes als videojocs no haurien de tenir problemes per identificar els videojocs (o sí? - si voleu provar sort podeu deixar un missatge amb la vostra solució)

Illes de Toronto

El dragon boat festival va ser l'excusa per visitar les tres illes que formen part de la ciutat de Toronto. De fet les tres illes estan quasi juntes (hi ha ponts per creuar de l'una a l'altra) i formaven una península enganxada a la ciutat fins el 1850 on una tempesat les va arrancar (no sé si ja ho havia dit abans però aquí el clima és bastant més dràstic que a la nostra estimada conca mediterrània.

Les illes no són res més que un bonic parc on anar passar el dia amb la família (hi ha fins i tot un mini parc d'atraccions pels nens). El millor, la vista de Toronto des del ferry que t'hi porta.




Pel què fa al festival, es tracta d'una competició de canoes una mica especials (veure la foto, fixeu-vos amb el cap de dragó) que es veu que són molt populars a la Xina. Van haver-hi més de 100 curses durant tot el cap de setmana, en tot de categories diferents (per ex. moltes empreses tenien el seu propi equip) però clar si no tens cap preferència pel guanyador un cop n'has vist 3 o 4 ja cansen.



i per relaxar-se després d'una dia tant estressat res millor que un massatge gratis!

divendres, 20 de juny del 2008

Eurocopa

Aquests dies molts cotxes porten petites banderoles amb la bandera del país del propietari. Vivim on vivim no podem deixar de ser d'on som i l'eurocopa és una ocasió perfecte per fer notar a tothom els teus orígens.

Com a curiositat us diré que, amb diferència, la bandera que guanya per golejada és la de Portugal (tot i que a la realitat ahir va quedar fora de la competició o sigui que suposo que ja no veurem gaires més banderes).

Encara més curiosament, d'Espanya no n'he vist cap. De totes maneres, tinc la sensació que la colònia espanyola a Toronto és bastant petita. En molt poques ocasions he sentit parlar castellà que no fos per part d'algú clarament amb trets centre/sud-americans. Posats a dir, tampoc ens hem trobat encara amb cap català. Cosa que em sembla una cosa encara més estranya tenint en compte que ens en vam trobar fins i tot a Nova Zelanda!

Jordi

dimecres, 18 de juny del 2008

Niagara Falls (III)

Per arrodonir la visita, res millor que caminar fins al peu de la cascada





i mirar cap avall


per després pujar a la Skylon Tower per veure el què hi ha més enllà de les cascades




Niagara Falls (II)

Ens havíem quedat explicant que un cop a les cascades era una bona idea agafar el vaixell "maid of the mist" i acostar-s'hi.
Cal tapar-se bé


però res evitarà que un cop ens acostem a les cascades


acabem ben xops!!



diumenge, 15 de juny del 2008

Niagara Falls

Per fi, l'entrada que tots estàveu esperant!
Després d'un mes i mig d'estar aquí ens hem decidit a anar a visitar les cascades del Niàgara. Hem fet el recorregut típic, que consisteix en anar a un dels cellers de la zona, veure el poble de 'Niagara on the lake' (un poble molt maco pero dedicat principalment a entretenir els turistes) i finalment, la visita a les cascades.
Dic "cascades" en plural perquè, per si (com jo) no ho sabieu, de fet són dues cascades, una en territori americà i l'altra més gran (com no es van cansar de repetir-nos) en territori canadenc.
Una primera foto de l'americana

i una de la canadenca




Un cop allà i sobretot si és el primer que es visiten, és molt recomanable pujar al "maid of the mist" que és aquest vaixell que veieu a les fotos i que t'acosta (i molt) a les cascades.

Demà més fotos sobre aquest viatge que avui l'Internet fa catúfols!

divendres, 13 de juny del 2008

Visita al consulat

Ahir vam anar a inscriure'ns al consulat d'Espanya a Toronto i va haver-hi un detall que ens va soprendre i que creiem que val la pena comentar.

A la finestreta d'atenció als visitants, hi havia un seguit d'avisos oficials i un únic retall de diari enganxat al vidre. La pregunta és quina era la notícia que apareixia en aquest retall?

Opcions:
a) ETA
b) La crisi immobiliaria
c) El títol del lliga del Madrid
d) La sequera
e) El nou govern Zapatero
f) El fill d'en Montilla detingut per destrossar cabines telefòniques

Resposta: La f) que es veu que és molt més important que qualsevol de les altres

dilluns, 9 de juny del 2008

Ha arribat l'estiu

Digueu-nos queixiques però el temps en aquesta ciutat és ben boig. De cop hem passat de tenir temperatures fresquetes (i fins i tot fredes a la nit) a una calor insuportable (32 graus ahir). Sort que com a mínim aquí l'ambient és bastant més sec (35% d'humitat) i no fa la xafugor que deveu estar ja patint molts de vosaltres.

diumenge, 8 de juny del 2008

Festival de gossos (Dedicat a la colla del parc)


Aquest cap de setmana s'ha celebrat el woofstock, el (diuen) festival pels gossos més gran de nord-amèrica.


És sorprenent veure la gran quantitat de productes per gossos que es venien al festival:
- Menjar orgànic
- Suplement dietètics
- Accessoris de tot tipus (com aquest cotxet per passejar el gos sense que l'animal es cansi)



- Tatuatges
- Sofàs
- Piscines
- Pastissos i galetes
- Remeis naturals
- Caricatures
- Roba i sabates (fins i tot tipus "bambes")
- Matalassos d'aigua refrescants
- ...

A més s'han celebrat els concursos de Mr i Ms Canada caní i el més divertit, la competició de "dock dogs" que guanya el gos que salta més lluny des d'una plataforma a l'aigua.




dimecres, 4 de juny del 2008

El curs acadèmic al Canadà

A Canadà el curs acadèmic (universitari) es divideix ens dos quadrimestres que van de setembre fins a finals d'abril. Després els estudiants tenen 4 mesos de vacances.

Avui m'han explicat el perquè d'aquest curs tant concentrat. Es veu que, temps enrera, de maig a agost als alumnes se'ls necessitava per treballar a les granges.

Ara ja no és el cas però han seguit amb la tradició. Actualment a l'estiu els estudiants aprofiten per fer pràctiques en empresa o avançar una mica de feina amb alguns dels cursos d'estiu que s'imparteixen a la universitat.

dimarts, 3 de juny del 2008

LabCab festival

Aquesta setmana hem assistit al tercer LabCab festival.


La idea del festival és donar l'oportunitat a tothom qui vulgui de presentar el seu espectacle (teatre, música, dansa i altres coses més inclassificables).

Les actuacions van de 10 minuts a mitja hora, per tant vam poder veure un bon grapat d'espectacles diferents. La majoria ens van agradar, tot i que algun encara no hem aconseguit entendre'l (i no ens va semblar que fos un problema d'idioma).

El més curiós va ser acabar la tarda cantant "La Flaca". Qui ens ho havia de dir! Ja és ben cert que la música no té fronteres (i encara menys si el cantant que actuava en aquell moment, en Quique Escamilla, és d'origen mèxica i, segons ens va explicar fa només cinc mesos que volta per Toronto intentant guanyar-se la vida com a músic)



Ajuntament de Toronto

Vaja, igualet que el de Mataró (o Barcelona). La de funcionaris que deun cabre aquí dins.

Sex and the City - the movie

Aquest cap de setmana era l'estrena americana de la película Sex and the City. Toronto no és New York però igualment l'expectació per veure la pel·lícula ha estat espectacular. Dissabte es van esgotar les entrades a molts dels cinemes (i n'hi ha uns quants i fins en tot ens van intentar revendre un parell d'entrades) i es veien molt grups de noies/dones reunides i vestides especialment per l'ocasió (semblaven tretes de la pròpia pel·lícula - ho sento però no em va semblar educat fer'ls-hi fotos).

Nosaltres hi vam anar diumenge. Si us va agradar la sèrie no dubteu a anar-hi (és com un episodi nou de dues hores).