diumenge, 30 de gener del 2011

Carcassonne

De viatge cap a Mataró vam fer nit a Carcassonne. Com totes les ciutats en aquesta època, hi havia un mercat de Nadal, una petita fira i una pista de gel a l'aire lliure amb DJ incorporat.



Al matí següent, abans de reprendre el camí vam visitar, com no, la part antiga. Molt maca, especialment per fora, per dins no és res més que una seqüència infinita d'establiments per turistes.


amb, potser una de les poques?, escoles bilingües occità-francès que encara sobreviu el centralisme francès (ens queixem de Madrid però aquí és encara més exagerat).

En Bruc, la Marta i la boira








(fotos passejant pel parc de Procé)

diumenge, 23 de gener del 2011

Un dia dur...

... es mereix un bon descans



fins al punt d'anar a esperar el menjar amb la manta sota el cul, no sigui cas que trigui i el terra estigui fred!

Patates liles

Hem descobert una varietat de patata tradicional francesa, anomeanda vitelotte noire, que té la particularitat de ser de color lila (no només la pell que és tirant a blau fosc/negra) sinó també la patata en sí.


El gust no està gens malament però s'ha de dir que primer cal superar l'"angúnia" de menjar una patata d'aquest color (i, encara més, el cost de comprar-la ja que de moment és de les patates més cares que hem vist mai, a uns 6 euros el kilo).
De moment no hem repetit l'experiència però si vols donar un toc diferent als teus plats és una varietat de patata a considerar

L'omnipresent barbacoa

Si hi ha alguna cosa universal és reunir els amics al voltant d'una barbacoa. Repassant les fotos, veig que aquest any n'hem fet un munt. Això sí, encara tenim pendent la nostra per celebrar la inauguració de la casa (la "crémaillère" com en diuen aquí). Quan torni la calor ...


















diumenge, 9 de gener del 2011

Europa comença als Pirineus

I és que no ho poden evitar, ho tenen tant a dins que fins i tot quan estan mantenint una conversa amable els hi surt de dins.

Aquest matí al mercat:

Venedor: Quin accent més bonic que tens! (N. del T. : manera francesa de dir "se´t nota un c... que no ets d'aquí"

Marta: Som de Barcelona

Venedor: Ah, deus notar molta diferència en el temps que fa oi?

Marta: Sí, allà fa més calor

Venedor (amb un somriure, cofoi d'haver entretingut la nova clienta): És que a Europa fa més fred.